Navigation
Lintje Leimuiden

Koninklijke onderscheiding voor Parochianen kern Leimuiden/Rijnsaterwoude

Vrijdag 26 april jl. was de dag van de jaarlijkse lintjesregen. In Kaag en Braassem zijn twaalf inwoners Koninklijk onderscheiden, waaronder onze vrijwilligers Cor en Ria Rijkelijkhuizen en Wil van Haasteren.

Donderdagavond 25 april werden Cor en Ria verrast met een bezoek van Burgemeester Astrid Heijstee die het heugelijke nieuws kwam meedelen, vrijdagochtend 26 april hebben zij de koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen, in aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden. 

Cor en Ria hebben de onderscheiding te danken aan hun bijna 20 jaar vrijwilligerswerk bij diverse instanties. Zo zetten zij zich beiden in voor onze parochiekern de St. Jan de Doper, de parochie HH Clara en de Franciscusfederatie en Stichting Encounter Nederland. Cor is lid van de Beheercommissie (BCP) waar hij verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud. Daarnaast coördineert hij activiteiten en is op vele fronten inzetbaar, terwijl Ria het interieur verzorgt, inkopen doet en zich inzet voor noodhulp en mantelzorg. Hun toewijding gaat verder dan onze parochie; ze organiseren zelfs internationale uitwisselingen. Bovendien zijn Cor en Ria een bron van steun voor hun familie, waarbij ze regelmatig optreden als mantelzorger. Hun inzet en betrokkenheid heeft een positieve impact hebben op de levens van velen.

Wil heeft haar onderscheiding te danken aan haar inzet bij diverse organisaties. Bij SV Kickers '69 was ze sinds 2005 een spil, van barwerkzaamheden tot jeugdweekendhulp, en werd ze bekroond tot Lid van Verdienste. Ook bij het Kunstspektakel en later de NAS Wandeldag was zij een drijvende kracht. Bij Fietsmaatjes Kaag en Braassem fietst ze wekelijks met een gast en helpt ze waar nodig. Daarnaast biedt zij al lange tijd ondersteuning in onze parochiekern en het Amandi Huis en Thuis.

Wij feliciteren Cor, Ria en Wil namens alle parochianen met deze zeer verdiende onderscheiding.  

De beheercommissie (BCP)